tirsdag 3. november 2009

Pilotprosjektet i gang!!

Med 30 ungdommer i alderen 18-37 er vi nå godt i gang med pilotprosjektet her i Eshowe! Ungdommene kommer alle fra forskjellige regioner og er plukka ut for å gi oss et bilde på hvordan skolen vil passe for ulike aldre og nivå, så vi kan teste ut fag, timeplaner og metoder i denne fire ukers perioden for FBF academy.

Vi ankom Eshowe forrige lørdag etter noen dagers kursing og forberedelser i Durban. Det var herlig med noen dager langs kysten så vi fikk sett havet igjen! Søndagen tok vi imot deltagerne og kom i havn med de siste forberedelsene før mandagens skolestart.

Vi "Norwegians" har ansvaret for undervisning i musikkfaga på akademiet og er også involvert i pedagogikk og team building. Målet vårt er at akademiet skal være praktisk retta, så mest mulig av undervisninga foregår gjennom aktiviteter og spilling. Eksempler på fag vi har er dirigering, ensebler/samspill, egenøving, blogging, konsertproduksjon, kor, musikkteori og arrangering.

Vi er innlosjert på et koselig gjestehus bare en to minutters kjøretur fra skolen så vi bor praktisk til. Eshowe er (med sine 15 000 innbyggere) en rimelig annerledes by enn Johannesburg å bo og leve i, så huset vi bor i nå har ikke elektrisk gjerde og port, men "bare" innbruddssikra vinduer og dører. Vi kan også gå ute her, bare ikke alene når det er mørkt.

Piloten er med andre ord godt i gang, og vi har begynt å finne oss godt til rette i Eshowe. Nettilgangen er ikke helt på topp, men satser på å komme tilbake snart med flere oppdateringer fra livet på akademiet!

PS. Følg med! Bilder kommer snart... :)



Ingen kommentarer: